BİTKİLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI
Toplantı il Müdürü Recep Kırbaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kırbaş; Kırıkkale’nin ortasından Kızılırmak nehrinin içinden geçtiği, her yıl yaklaşık % 35’ i nadasa kalan 300 bin hektar ekilebilir alana, 80 bin büyükbaş ve 105 bin küçükbaş hayvana sahip olduğunu söyleyerek ilde daha ziyade hububat ağırlıklı bir üretim yapıldığını bunun da verimli ve kaliteli bir üretimle sonuçlandırılamadığını söyledi. Hayvan varlığımızın ihtiyaç duyduğu kaliteli yem bitkisinin mutlaka yetiştiricilerin kendilerinin üretmesi gerektiğini belirten Kırbaş bunun için ilimizde yeterince ekilmeyen yem bitkilerinin yaygınlaştırılması için Genel bütçe ve İl Özel İdare Kaynaklarından yararlanılarak; yonca, macar fiği ve korunga tohumu temin edeceklerini ve çiftçilere destekli olarak dağıtacaklarını söyledi.
BİLDİRİLMELERİ GEREKİR
Kırbaş; meyvecilikte de ilimizin yeterli bir paya sahip olmadığını söyleyerek güz döneminde ceviz ve elma fidanları ile bağ çubuğu temin ederek çiftçilere destekli olarak dağıtacaklarını söylemiştir. Toplantıda ikinci sırada söz alan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş; ilde geçmiş yıllarda olduğu gibi üretimde belli bölgelerde belli ürünlerin yetiştirilerek bir kümelenme sağlamayı hedeflediklerini söyleyerek ilçe müdürlüklerinin taleplerinin en kısa zamanda il müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini söylemiştir.
SORU CEVAP
Toplantıda daha sonra söz alan İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ömer Kuzucu; İl müdürlüğümüzün ısıtma konusunda kalyak sisteminden doğalgaz sistemine geçiş çalışmalarının son aşamaya geldiğini, Keskin İlçe müdürlüğü ek hizmet binası çalışmasının sürdüğünü diğer ilçe müdürlüklerimizin ihtiyaçlarını imkânlar ölçüsünde gidermeye çalıştıklarını söylemiştir. Toplantıda son olarak diğer şube müdürleri söz aldı ve şubeleriyle ilgili ilçe müdürlüklerinin takip etmesi gereken konular hakkında bilgi verdiler. Toplantı karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.