İsteyen vekaleten kurban kesebilecek

İsteyen vekaleten kurban kesebilecek

İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vekâleten kurban kesiminin bu sene de sürdürüldüğünü söyledi. Gerek, bu yıl kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedeli 550.00TL olduğunu yurtdışında kestirmek isteyenler için d

 

20 YILDIR YAPILAN ÇALIŞMA

İl Müftüsü Bekir Gerek, vekaleten Kurban kesimi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kurbanların bu yılda Diyanet İşleri tarafından kesileceğini belirtEN Gerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile yirmi yıldır büyük bir sorumluluk içerisinde yürütülen Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu, İl müftülüğümüz ve TDV Kırıkkale Şubesi işbirliği ile geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda ilimizde de yürütülmektedir.”

 

YARDIMCI OLACAĞIZ

“Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla yurt içinde din görevlilerimizin denetiminde, müftülüklerin ve belediyelerin uygun gördükleri hijyenik yerlerde, yurt dışında ise Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ateşeliklerimizin rehberliğinde görevlilerimiz nezaretinde kesilecektir.Kesilen kurbanların etleri, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine,Kuran Kursu ve Öğrenci Yurtlarında barınan öğrencilere, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bazı Afrika ülkeleri, Afganistan, Pakistan ve Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasyadaki din kardeşlerimiz  ve soydaşlarımıza  sizlerin adına ulaştırılacaktır”

 

KURBAN BEDELLERİ

Bu yıl kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedeli 550.00. TL ve yurtdışında kestirmek isteyenler için de kurban bedeli  380.00.TL olarak belirlenmiştir.Bu organizasyona katılmak isteyenler, Kurban Bedellerini TDV’nın internet sisteminden on-line olarak yatırabilecekleri gibi, anlaşmalı Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Bank Asya, Kuveyt Türk, PTT İşyerleri, Albaraka Türk, Akbank, Türkiye Finans Katılım Bankasının bütün şubelerinden yatırabilirler.İlimizden katılacaklar, il ve ilçe müftülüklerimizce de makbuz karşılığı kurban bedelleri alınacaktır. Ayrıca cami görevlilerimiz de kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımıza yardımcı olacaklardır.” dedi.

 

 

�_ fm { Pz ier New"`>MISIR HALKININ YANINDAYIZ

 

“Bu yüzden, darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız. Merkezinde insan olan,  temeli insan onuru olan “yeni bir dünya” için, “Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş” mücadelemizde kararlı olacağız.İnanıyoruz ki; kendisini insana ve insanlığa hizmet etmeye adamış gençliğin darbelere karşı direnişi insanlığın direnişiyle sonuçlanacak. İnsana karşı yapılan zulmü sona erdirmeyi amaçladığımız bu kutlu sefer, Mısır’da darbeyi sona erdiren soylu bir zaferle taçlanacak.  Mısırda 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler; Mısır’da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü