Tarih: 27.07.2015 02:40

Kırıkkale ile ilgisi olmayan bir derneğe verildi!

Facebook Twitter Linked-in

Kırıkkale ile ilgisi olmayan bir derneğe verildi!

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, işletmesi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ne verilen Atatürk Parkı´nın dernekleriyle alakası olmadığını söyledi.

DERNEĞİMİZ GÖZ ARDI EDİLİYOR

Yazılı bir açıklama yaparak park işletmesinin kendilerine verildiği yönünde bir söylentinin olduğunu bildiren Torunlu, ?1994´te kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar Kırıkkale´de şehit ailelerinin sesi, soluğu, nefesi olan Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği olarak şehit ailelerimizin haklarını gözetiyor, acılarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde de, evlatlarımızın uğruna can verdiği vatanımızı, Yüce Türk Milletini ve devletimizi ön planda tutan bin çizgide hareket ediyoruz. Bu konuda kimsenin en ufak şüphesi olmamalı. Ancak son dönemlerde şehrimizde yapılan kimi faaliyetlerde derneğimizin göz ardı edilmesi, yok sayılması yönünde girişimler olduğunu görmek de biz şehit ailelerini derinden üzmektedir? ifadelerini kullandı.

3-4 ŞEHİT AİLESİ KAYITLI

?Nitekim geçtiğimiz günlerde basında çıkan bir haber sayesinde öğrendiğimiz kadarıyla, şehrimizin en büyük parklarından olan ve işletme hakkı Kırıkkale Belediyesinde bulunan Atatürk Aile Çay Bahçesi, derneğe gelir elde edilmesi için şehit ailelerine verilmiş? diyen Torunlu, yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ? Oysa derneğimize böyle bir işletme hakkı verilmedi. Haberi incelediğimizde öğrendik ki, parkın işletme hakkı Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneğine verilmiş.  Ne gariptir ki, Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimler Derneği Ankara Şubesinin bir temsilciliği olan bu dernekte Kırıkkale´deki 177 şehit ailesinden ancak 3-4 tanesi kayıtlıdır ve bu derneğin Kırıkkale ile doğrudan alakası yoktur.?

DERNEĞİMİZ HİÇE SAYILDI

?Biz devletimize bu kadar sahip çıkarken ve şehit ailelerimizin ekonomik durumları da herkesin malumuyken, az da olsa gelir getirici bir alanın Kırıkkale ile ilgisi olmayan bir derneğe verilmesi, Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneğinin hiçe sayılması, daha da acısı, bu çalışmanın ?Kırıkkale´deki şehit ailelerine destek niteliğindeymiş gibi gösterilmesi´ Kırıkkale´deki şehit ailelerini derinden üzmüştür.   Bu vesileyle Atatürk Aile Çay Bahçesi işletmesinin Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği´yle bağlantısı olmadığını bir kez daha bildiririm.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —