Kırıkkale’de Dünya Barışına Küçük Bir Adım

Kırıkkale’de Dünya Barışına Küçük Bir Adım

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, TÖMER Yaz Okulu'na katılan 13 farklı ülkeden gelen 14 öğrenciyi ve beraberlerindeki öğretim üyelerini Valilik Makam Toplantı Salonu’nda kabul etti.

13 Ülke, Tek Yürek: Kardeşlik Kırıkkale’de Buluştu

7-27 Temmuz tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim alacak olan öğrencilerle bir araya gelen Vali Makas, projeye katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

"Kurulan Kardeşlik Bağları Dünyaya Umut Olacak”

ali Makas, ziyarette yaptığı konuşmada küresel barış ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün Gazze'de yaşanan insanlık dramına yüreği sızlamayan kimse yoktur. Birbirimizi ne kadar iyi tanır, ne kadar çok kaynaşırsak dünya daha güzel bir yer hâline gelecek ve bu tür dramların yaşanmayacağına inanıyorum. Ten rengimiz farklı olsa da gözyaşımızın rengi aynıdır. Burada kurulacak kardeşlik bağlarının tüm dünyada barış ve dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hatıra Fotoğrafı Çekildi

Ziyarette, Kırıkkale Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Kuşdemir, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Öznur Özdarıcı ve beraberlerindeki heyet de hazır bulundu. Programın sonunda Vali Mehmet Makas, misafir öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.