Kırıkkale'de yine tarihi eser kaçakçılığı

Kırıkkale

KOM, KAÇAKÇILARA NEFES ALDIRMIYOR

Kırıkkale'de yine tarihi eser kaçakçılığı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda tarihi değer taşıdığı değerlendirilen eserler ele geçirildi. Son günlerde Kırıkkale’de yoğunlaştırılan operasyonlarda ele geçirilen eserler, Kırıkkale’nin binlerce yıllık bir yerleşim merkezi olduğu gerçeğini de gözler önüne seriyor.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında çalışma başlatıldı. Bu kapsamda tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı bilgisini alan ekipler, G.K. ve Z.K. isimli iki şahsı takibe aldı.

Yapılan operasyonda iki şahıs da yakalanırken Z.K.'nin üzerinden 8 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen sikke ele geçirildi. Ayrıca şahsın Keskin ilçesindeki ikametinde yapılan aramada ise 20 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen eser, 1 adet ruhsatsız yivsiz av tüfeği ele geçirildi. Şahıslar hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten adli inceleme başlatıldı.



1

Gençlerden Anlamlı Tiyatro Gösterisi

2

Aile Yılına Renkli Başlangıç

3

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Etkileşimli Sanat Etkinlikleri

4

Kırıkkaleliler Müziğe Akın Etti: Salon Hınca Hınç Doldu

5

KARIŞTIRAN PARKI 25 YIL SONRA AÇILDI

6

Mahalli Sanatçılar Kırıkkalelileri Coşturdu

7

DEV İSİMLER SAHNE ALACAK