“Barış Kadınla Mümkündür” Diyen Kadınlar Gazze İçin Meydandaydı
“Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak” temasıyla düzenlenen programda, onlarca kadın el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve “Barış Kadınla Mümkündür” yazılı dövizlerle Gazze’deki sivil katliamlara dikkat çekti.
“Gazze’nin Sessiz Çığlığına Ses Oluyoruz”
AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Özden Temoçin, yaptığı açıklamada dünyanın sessiz kaldığı bir dönemde kadınların vicdanın sesi olarak meydanlarda olduğunu belirtti.
“Bugün burada Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için toplandık. Bu zincir, evlatlarını yitiren anne-babaların, yetim kalan çocukların ve insanlığını kaybetmeyen herkesin zinciridir” dedi.
“Gazze, İnsanlığın En Büyük İmtihanıdır”
Temoçin konuşmasında, Gazzeli bir annenin sözlerine değinerek şu ifadeleri kullandı: “‘Bir torba un getirip çocuklarımın karnını doyuracağımı bilsem, ölüme razı olurum’ diyen annenin feryadı, tüm insanlığın vicdanında yankılanmalıdır. Kur’an-ı Kerim’de ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir’ buyruluyor. Gazze, insanlık için büyük bir imtihandır. Türkiye’den dünyaya haykırıyoruz: Barış kadınla mümkündür. Çünkü bazen sessizlik, en gür çığlıktır. Bizim sessizliğimiz, Gazze’nin sesi olacaktır.”
Etkinliğe AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, belde ve ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanda kadınların oluşturduğu insan zinciri, duygu dolu anlara sahne oldu.