KIRIKKALELİ YATIRIMCILAR İÇİN FIRSAT

KIRIKKALELİ YATIRIMCILAR İÇİN FIRSAT

Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırıkkale?nin de içinde bulunduğu yatırımcıları Irak`ta bu yıl 7`ncisi düzenlenen Erbil Uluslararası Genel Ticaret Fuarı`na davet etti.

DÜNYA PAZARINDA KIRIKKALE
Ajansın Genel Sekreteri Selim Biçen, yaptığı açıklamada, AHİKA olarak 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Erbil Uluslararası Genel Ticaret Fuarı`na katılma kararı aldıklarını bildirdi. Fuarda AHİKA olarak 90 metrekarelik stant kiraladıklarını belirten Biçen, katılımın yoğun olması halinde standı büyüteceklerini söyledi. Biçen, Aksaray, Kırıkkale Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki yatırımcıları kendileri ile birlikte Erbil`deki fuara katılıp, kendilerini Irak ve dünya pazarına tanıtmaya davet etti.
 
ERBİLİN İTHALATINDA
TÜRKİYE ÜST SIRALARDA
Fuarı gezmek isteyen ziyaretçilerin sadece ulaşım ve konaklama ücreti ödeyeceklerinin altını çizen Biçen, ayrıca katılımcı olmak isteyen firmaların masraflarının da KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 50`ye kadar desteklenebileceğini duyurdu. Irak`ın milli gelirinin yüzde 60`ını, Hükümet bütçesinin de yüzde 90`ını petrolden karşılıyor olması dolayısıyla tüketim ürünlerinin büyük bölümünü ithal etmesinin bu pazarı cazip hale getiren nedenlerin başında geldiğini vurgulayan Biçen, Erbil`in ithalatında Türkiye`nin tüm sektörlerde üst sıralarda yer almasının da Türk yatırımcı açısından önemli bir faktör olduğunu kaydetti.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ