Kırıkkale´nin turizm potansiyeli değerlendirilmeli

Kırıkkale´nin turizm potansiyeli değerlendirilmeli

2017 YILINDA KIRIKKALE´Yİ 91 BİN 729 YERLİ VE 11 BİN 621 YABANCI OLMAK ÜZERE 103 BİN 350 KİŞİ ZİYARET ETTİ

2017 YILINDA KIRIKKALE´Yİ 91 BİN 729 YERLİ VE 11 BİN 621 YABANCI OLMAK ÜZERE 103 BİN 350 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Kırıkkale´nin turizm potansiyeli değerlendirilmeli

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası´nın açılış etkinlikleri düzenlenen törenlerle başladı. Etkinlikte lise ve üniversite öğrencilerin sergilediği etkinlikler göz doldururken, Kırıkkale´nin tarihi turizminin ön plana çıkması için neler yapılabileceği konuşuldu.

TURİZM CANLANDIRILMALI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Yahya Kemal Er yaptı. Müdür Er, ?Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm haftasının bu yıl ki 42´ncisi kutlanmaktadır.?

BÜYÜK PAYI OLAN SEKTÖRDÜR

Müdür Er, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; ?Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür.?

3 YILDIZLI 2 OTEL BULUNUYOR

?Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizde de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür.  İlimize gelen turist sayısı geçen yıla göre artış gösterdi. 91 bin 729 yerli ve 11 bin 621 yabancı olmak üzere 103 bin 350 olmuştur. Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir. Bizde sayın valimizin destek ve himayesinde tanıtıcı yayınlar ve yöresel müziğiyle ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlayarak ilin tanıtımını gerçekleştirmekteyiz.?

PROJELERİN ALTYAPISI OLUŞACAK

?İlimizin tarihi kültürel doğal ve kentsel mekânlarında oluşturulan görsellerle ve yapılan etkinliklerle Bakanlığımız kültür portalı aracılığı ile internet üzerinden hedef kitleye ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Hedef ilimizde daha çok ziyaretçinin gezmesinin sağlanmasıdır. İnşallah bu yıl 2023 doğrultusunda turizm alanında projeli çalışmalarımızın alt yapılarını oluşturacağız? dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından, Kırıkkale Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Lise öğrencileri tarafından yapılan gösterilerle birlikte tarihin ve kültürün önemine dikkat çekildi. Etkinliğe Vali İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı İbrahim Ayhan Vural ile çok sayıda davetli katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü