MKE Çalışanlarına Bayram Öncesi Müjde!

MKE Çalışanlarına Bayram Öncesi Müjde!

İYİ BİR SÖZLEŞME İMZALANDI

MKE Çalışanlarına Bayram Öncesi Müjde!

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, yetkilisi oldukları MKE´ye ait işyerlerini ziyaret ederek işçilere, elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. Öcal, sözleşmeden doğan birikmiş toplu paraların Kurban Bayramı öncesine kadar ödeneceğini söyledi.

İYİ BİR SÖZLEŞME İMZALANDI

Hükümetle Türk İş arasında Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasının ardından birçok kazanım elde ettiklerini belirten Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, Ağır Silah ve Çelik Fabrikası Top İmalathanesinde işçileri ziyaret ederek üyelerini sözleşme hakkında bilgilendirdi. Şube Sekreteri Erdoğan Eldemir´in de katıldığı toplantılarda Başkan Öcal sendika olarak iyi bir sözleşme imzaladıklarını, ilk 6 aya yüzde 6, ikinci 6 aya ise yüzde 5, (Enflasyon yüzde 5´in üzerine çıkarsa fark verilecek) üçüncü 6 aya yüzde 3, dördüncü 6 aya ise yüzde 3 zam uygulanacağını belirtti. Öcal, sosyal yardımların da bu sözleşmeyle arttığını belirterek, ?Sosyal yardımlarda birinci yılda 211 TL´den 220 TL´ye, ikinci yılda 235 TL´ye evlenme, doğum, ölüm ve yemek yardımı gelen zamlar oranında artacaktır. Giyim yardımı ise 110 TL´den 150 TL´ye çıkarılacak. Giyim yardımımız gelen zamlar oranında artacaktır. Bu dönemi kapsayan denge ödeneği Eylül ayında 500 TL, 2016 Eylül ayında da 500 TL ödenecek? şeklinde konuştu.

BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

Şube Başkanı Öcal şöyle devam etti: ?2009 yılında yeniden yetkili olduktan sonra her sözleşmede kamu çerçeve anlaşmasının dışında MKE çalışanlarına ek zamlar aldık. Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak´a tüm çalışanlarımız adına teşekkür ederim. Uzun süredir MKE çalışanının cebine 1 TL´de fazla girmesi için gecesini gündüzüne kattı. Çalışma Bakanlığından ekstra zammımızı aldık ve sözleşmemizi imzaladık. İzin avanslarını ise gün 15 TL´den gün 25 TL´ye çıkardık. Arkadaşlarımızın birikmiş toplu paralarını ise Kurban Bayramı öncesine kadar ödenecek. Bizler de bu işin takipçisi olacağız. Her sözleşme döneminde olduğu gibi kamuda ayrıcalık yaratan tek sendika Türk Metal Sendikası´dır. Bu sözleşme ilimizde 2 bin 700 çalışanımızı kapsıyor. Diğer sendikalar ise bizim imzaladığımız sözleşmenin fotokopisini imzalıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz? dedi.