Tarih: 03.07.2019 13:04

MKE satılmayacak, özelleştirilmeyecek!

Facebook Twitter Linked-in

MKE satılmayacak, özelleştirilmeyecek!

Makine Kimya ile ilgili bilgi kirliliği olduğunu ifade eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Türkiye´nin yerli ve milli silahlarının üretildiği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a bir rapor sunulduğunu belirterek, ?Makine Kimya kesinlikle satılmayacak, özelleştirilmeyecek. Makine Kimya üzerinden siyaset meclisine soyunmak, siyaset üretmek Makine Kimyamıza ve Kırıkkale´mize zarar verir" dedi.

?MKE, SAVUNMA SANAYİ SİSTEMİNDE ÖNEMLİ BİR KURUM?

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) savunma sanayi sisteminde önemli bir kurum olduğunun altını çizen Can, "Türkiye´mizin, Kırıkkale´mizin, memleketimizin göz bebeği ve savunma sanayi sisteminde önemli bir kurum. Kırıkkale´yi kuran bir kurum da desek yanlış olmaz. Yeni bir yasayla Makine Kimya inşallah hareket alanı geniş, hazineye bağlı bir şirket olarak atılımını, altyapısını, modernizasyonunu tamamlayacak.?

?MKE´NİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ?

?Sağda solda Makine Kimya ile ilgili bilgi kirliliği var. Kesinlikle Makine Kimya satılmayacaktır, özelleştirilmeyecektir. Makine Kimya üzerinden siyaset meclisine soyunmak, siyaset üretmek Makine Kimyamıza ve Kırıkkale´mize zarar verir. Makine Kimya 1950´lerde anonim şirket olarak kurulduysa da bugünün şartlarına cevap verebilecek hukuki altyapıya kavuşması için gerekli çalışmalar başlatıldı? diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —