Öğretmenlere motivasyon semineri

Öğretmenlere motivasyon semineri

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk temas Noktası Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Birimi, kentteki öğretmenlere ve gençlere AB Fırsatları ve Projelerle ilgili motivasyon semineri düzenledi.

GENÇLERE ULAŞMAK

Milli Eğitim Müdürlüğü`nün konferans salonunda verilen seminere, Eurodesk temas noktasından sorumlu Şube Müdürü İlyas Can, Eurodesk kurum koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Leonardo da Vinci uzmanı Neslihan Uluyüz, öğretmenler, kamuda çalışan memurlar, gençler ve öğrenciler katıldı. Şube Müdürü İlyas Can burada yaptığı konuşmada, Eurodesk`in, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bir bilgi aktarım ağı olduğunu, bu nedenle Eurodesk olmanın avantajı ile Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AB uyum sürecinde Kırıkkale`de sadece örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören gençlere değil, yaygın eğitim düzeyindeki gençlere de ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

YENİLİK TRANSFERİ

Can, "İlimiz, AB Fonlarından kaynak kullanabilme başarı sırasında 81 il içerisinde 24. olmuştur. Bu başarıyı daha üst sıralara taşımak amacıyla ilimizde AB Fonları ve Projeleri tanıtımı Eurodesk Temas Noktası olan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Birimi, müdürlük toplantı salonunda ilimizde görev yapan öğretmen, öğrenci ve diğer kamuda görevli personele hem AB fırsatlarını, hem de proje yapmak isteyenlere Proje motivasyon semineri düzenledik. Hedefimiz bu alanda ilk 20 ilin arasına girmektir. Şu an Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 8 ülke ile 1 Grundtvig Öğrenme Ortaklı projesi, Almanya ile Comenius Regio Bölgesel Ortaklı projesi ve 1 tane Leonardo da Vinci yenilik transferi projesi yürütmekteyiz.?

EN DEĞERLİ KAZANÇ

?Bu yüzden, diğer Milli Eğitim Müdürlükleri ile kıyaslandığında 3 farklı projenin aynı anda yürütülüyor olması kurumumuzun bir başarısıdır. Yapılacak olan projeler konusunda sizlerden bu başarıları okullarınıza da getirmenizi istiyoruz. Bu projelerde özverili çalışmaların olması durumunda ve gerekli ilgi ve alaka gösterilmesi durumunda iyi derecede projeler çıkacak ve başarılarda da artış sağlanmış olacaktır. Bütün gençlerimizi Eurodesk`ten faydalanması gerektiğini, Gençlik Programlarından faydalanmaları onların ileriki yaşamlarında en değerli kazançları olacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BASILMASI VE DAĞITILMASI

Eurodesk hizmetleri konusunda bilgi veren Kurum Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz da, ?Ücretsiz olarak e-posta, faks, telefon yada ziyaretle soru yanıtlama hizmeti, soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine İnternet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması ile gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılmasıdır" ifadelerini kullandı. Seminerde katılımcıların Eurodesk, Leonardo da Vinci, Gençlik Programları ve diğer daha birçok konularla ilgili soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti