Riskli bina mı yok? Güvenli bina mı çok?

Riskli bina mı yok? Güvenli bina mı çok?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Çocuklarımızla, sevdiklerimizle uzun süre yaşamak istiyorsak güvensiz ve çürük binaları yıkıp yeniden yapmak zorundayız" dedi. Balta kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için en temel şartın riskli bi

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE İLK ADIMI NEDEN ATLADIK?

Riskli bina mı yok? Güvenli bina mı çok?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Çocuklarımızla, sevdiklerimizle uzun süre yaşamak istiyorsak güvensiz ve çürük binaları yıkıp yeniden yapmak zorundayız" dedi. Balta kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için en temel şartın riskli binaların yıkılarak güvenli binaların inşa edilmesi olduğunu söyledi. Bu söz akıllara ‘Kırıkkale’de kentsel dönüşüm kaç yılda tamamlanır’ sorusunu getirdi.

FAY HATTI ÜZERİNDEYİZ

Türkiye’de 20 milyon konutun 6.5 milyonunun riskli yapı olduğunu belirten Balta, şunları söyledi: "Bu binaların 20 yıl içinde hem insanların vereceği destekle, hem bizim vereceğimiz destekle, belediyelerin STK’ların elini taşın altına koymasıyla tüm toplumun temel dinamiklerinin desteğiyle dönüşümünün gerçekleşmesi gerekiyor” Fay hattı üzerinde bulunan ve birinci dereceden deprem bölgesi olan Kırıkkale’de de riskli yapıların çokluğu dikkat çekiyor. Kısa bir süreç olarak görünen kentsel dönüşüm riskli yapıların az olduğu bölgelerde dahi 20 yılda tamamlanacak olurken Kırıkkale’de bu yapıların çokluğu baz alındığında kentsel dönüşümün tamamlanması için 20 yıldan daha fazla bir zamana ihtiyaç duyuluyor.

20 YILI AŞKIN BİR SÜRE

Kentsel dönüşümün ilk aşaması riskli yapıları yıkıp yerlerine sağlam yapılar inşa etmek olurken Kırıkkale’de henüz böyle bir uygulama yapılmadı. İkinci aşama olan dış cephe kaplama ve izolasyon işlerinin yapılması sonrası bazı vatandaşlar ‘Demek ki Kırıkkale’de çürük bina hiç yok. Sadece enerji tasarrufu sağlanıp dış cepheleri güzel görününce kentsel dönüşüm oluyor’ yorumunda bulundu. Kırıkkale Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Devebağırtan Mevkii’nde gecekondu yıkımı ve Samsun Bulvarı’nda peyzaj düzenlemesi dışında fiili bir çalışma yapmadı. 17 Ağustos depremi örnek gösterilirse enerji verimliliği ve görüntü kirliliği bir yana insan canının öncelik olması gereken bir durum olan kentsel dönüşüm projesinin her adımı tamamlanırsa 20 yılı aşkın bir sürede Kırıkkale tamamen dönüşmüş olacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü