Sağlığına özen göstermeyen toplum güçsüz ve geri kalır

Sağlığına özen göstermeyen toplum güçsüz ve geri kalır

İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEM VERMELİYİZ

Sağlığına özen göstermeyen toplum güçsüz ve geri kalır

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, sağlığına özen göstermeyen insanlardan meydana gelen toplumların, güçsüz, bilgisiz, fakir ve geri kalmış milletler olduğunu söyledi. Uzun herkesin sağlığına özen göstermesini istedi.

SAĞLIĞINA DİKKAT ETMEYEN KİŞİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Sağlık Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, zayıf ve hasta bir kimsenin bilgisinin, düşüncesinin de genel olarak zayıf olduğunu, doğru ve sağlıklı düşünebilmenin, çok şey öğrenerek başarılı olabilmenin vücut ve ruh sağlığının yerinde olması ile mümkün olabileceğini ifade etti Türklerin, yüzyıllardan beri sağlığa çok önem veren bir millet olduğunu belirtti.

İNSAN SAĞLIĞINA ÇOK ÖNEM VERİLDİ

Uzun açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Birçok caminin yanında darüşşifa, hastane, hamam, çeşme gibi yapılar yaparak insan sağlığına gereken önemi verdiler. Lokman Hekim, İbni Sina, Mazhar Osman gibi dünya çapında büyük hekimler yetiştirdiler. Cumhuriyet döneminde de sağlık alanında büyük adımlar atıldı. Birçok hastane, sanatoryum, sağlık evi, dispanser, doğumevi açılmış, sıtma savaşında, özellikle veremle savaşta büyük başarılar sağlanmıştır. Dünya Sağlık Teşkilatı, şimdiye kadar birçok hastalık üzerinde araştırmalar yapmış, dünyanın geri kalmış bölgelerine her türlü yardımı ulaştırmıştır. Sağlık günü ve haftası münasebetiyle halkımıza sağlık konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, sağlıklı mutlu güzel bir yaşam diliyoruz.?