ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETLER ASİL DEĞİLDİR

ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKMAYAN MİLLETLER ASİL DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polis evindeki yemekten önce şehit yakınları ve gazilere hitaben yaptığı konuşmada ``Şehitlerini, gazilerini sahiplenmeyen milletler asil değildir?? dedi. Kırıkkale?ye gelen Gül, ilk olarak Kırıkkale Valiliğini ziyaret etti.

?EN İYİ PLAKET KİTAPTIR?
Valilik Özel Defteri`ni imzalayan Cumhurbaşkanı Gül`e, Vali Güner, Keskin`de doğan ressam Rahmi Pehlivanlı`nın bir kahvehanede oturup sohbet eden insanları resmettiği ``Zaman Paradır`` adlı tabloyu, ``En iyi plaket kitaptır`` anlayışıyla hazırladıkları Türk ve Dünya Edebiyatından klasikleri barındıran kitap seti ve Kırıkkale Türküleri CD`si hediye etti. Gül, hediye kitaplardan dolayı Vali Güler`i kutladı. Cumhurbaşkanı Gül, Valilikte yaptığı konuşmada mümkün olduğu kadar bütün illeri ziyaret etmek istediğini, illeri yakından görmeyi, problemlerini anlamayı arzu ettiğini dile getirdi. Gül, Kırıkkale`nin Anadolu`nun kavşak noktasında bulunduğunu, kentin lojistik merkez şartlarına sahip olduğunu söyledi.
 
KIRIKKALE`Yİ ZİYARET ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM
Kırıkkale`yi de Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü olan anlamlı bir günde ziyaret ettiğini belirten Gül, ``Vatanına, milletine daima sahip çıkan, bu uğurda fedakarlıklar yapmış Kırıkkale`yi ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum`` diye konuştu. Kırıkkale`nin Anadolu`nun bütün şehirlerinden renklerin buluştuğu bir il olduğunu ifade eden Gül, şehrin Cumhuriyet`le birlikte hızlı bir gelişme gösterdiğini vurguladı. Savunma sanayinin Kırıkkale`de başladığını ve Kırıkkale`den ilham alınarak büyük adımlar atıldığına işaret eden Gül, ``Anadolu`nun kavşak noktasında olan Kırıkkale lojistik merkez olacak şartlara sahip bir ilimiz`` dedi. Gül, Kırıkkale Üniversitesinin süratle gelişmesinin de memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi. 
 
GÜL, KİMSEYİ KIRMADI VE HERKESLE TOKALAŞTI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırıkkale Valiliği ziyaretinin ardından Çarşı Cami`nde Cuma namazı kıldı. Namaza giderken Valilik binası önünde bekleyenleri selamlayan Gül, Çarşı Camii`nde de vatandaşlarla selamlaştı. Cuma namazının ardından Gül, kendisini selamlayan halkın arasında yürüyerek Kırıkkale Belediye Başkanlığı`na geçti. Gül için geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Namazdan sonra cami içinde vatandaşlar Gül ile tokalaşmak için izdihama neden oldu. Gül, kimseyi kırmadı ve herkesle tokalaştı. Namaz sonunda belediye binasına yürüyerek giden Gül, vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. Birçok kişi Gül`ü görmek ve selamlamak için birbiriyle yarıştı.
 
GÜLLERLE KARŞILADI
Belediye binası önünde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Kırıkkale güzel bir şehir. Kırıkkale nerdeyse Anadolu`nun kavşak noktasıdır. Buradaki huzur, buradaki çalışkanlık çok önemlidir. Hepinizin birbirinizi sayması sevmesi her şeyin başında gelir. Bütün devlet görevlileri, bütün kamu yöneticileri, izlerin hizmetindedir. Bu şehri yönetenler sizlere hizmet etmek için çalışıyor. Hepinizi selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Herkese sağlık ve huzur diliyorum. Ailelerinize, komşularınıza ve akrabalarınıza selamları gönderiyorum. Burada gösterdiğiniz sevgiyi çok kıymet veriyorum. Sizlere sevgi, muhabbet ve başarılar diliyorum" dedi. Gül konuşma yaparken belediye binasından adeta gül yaprakları yağdı. Görevliler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ü güllerle karşıladı. Aynı zamanda Mehter Takımı`nın çaldığı marş ile karşılanan Gül, burada da vatandaşlarla yakın temas kurdu ve onlarla tokalaştı. Gül, daha sonra belediye binasına çıktı ve burada Kırıkkale Belediyesi`nin hatıra defterini imzaladı. Belediye Başkanı Veli Korkmaz da Gül`e Kırıkkale`nin minyatür görüntülerinin oluştuğu bir tablo hediye etti. Toplantı görüntü alındıktan sonra yarım saat kadar basına kapalı olarak devam etti.
 
TÜRK MİLLETİNİN ASALETİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehitlerini, gazilerini sahiplenmeyen milletlerin asil olmadığını belirterek, ``Türk milletinin asaleti, şehitlerine, gazilerine sahip çıkmasından, onlarla gurur duymasında gelir`` dedi. Gül, Kırıkkale`de, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale milletvekilleri, şehrin ileri gelenleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve 50`nin üzerinde şehit yakını ve gaziyle öğle yemeğinde bir araya geldi. 
 
İŞ DÜNYASI GİDEREK GÜÇLENİYOR
Polisevinde verilen yemekte, Cumhurbaşkanı Gül`ün oturduğu baş masada, şehit ağabeyi Mümtaz Torunlu, şehit eşleri Merve İnci ve Leyla Demirel ile gazi Rıfat Öcal da yer aldı. 
Gül, yemekten önce yaptığı konuşmada, Kırıkkale`nin nüfusu ve sanayisiyle giderek güçlenen bir il olduğunu ifade etti. Kırıkkale`nin vatan ve millet meselelerine her zaman önem verdiğini dile getiren Gül, yemekteki şehit yakını ve gazi sayısının çokluğunun bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Gül, ``Şehit ve gazileriyle onur duyan Kırıkkale`yi ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum`` dedi. Kırıkkale`nin hızla büyüdüğün anlatan Gül, Ankara`ya yakın olmanın dezavantajları olduğunu, ancak büyük avantajları da beraberinde getirdiğini belirtti. Gül, Kırıkkale`deki organize sanayi bölgesinin dolduğunu öğrenmekten memnun olduğunu ifade ederek, ikinci sanayi bölgesinin kurulduğunun kendisine aktarıldığını kaydetti. Kentte geçmişteki işçilerin ağırlıklı olarak Makine Kimya Endüstrisinde çalıştığını anlatan Gül, ``Artık herkesin vizyonu, beklentisi değişiyor. İş dünyası giderek güçleniyor`` diye konuştu. 
 
SADECE ANNENİZİN, BABANIZIN ELİNİ ÖPÜN
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle duygu ve düşüncelerini de dile getiren Gül, şöyle konuştu: ``Şehitlerini, gazilerini sahiplenmeyen milletler asil değildir. Türk milletinin asaleti, şehitlerine, gazilerine sahip çıkmasından, onlarla gurur duymasından gelir. Bu ülkede herkes yeri geldiğinde en değerli varlıklarını, çocuklarını millet için feda etmekten kaçınmamıştır. Gençler, şehitlik ve gazilik için yarışmıştır. Şimdi de bizim onların kıymetini bilmemiz, onlarla övünmemiz gerekmektedir. Tabii övünmek lafla olmaz. Onları sahiplenmek, hangi mahallede, hangi köyde, hangi ilçede, hangi ilde bir şehit ailesi varsa onlara sahip çıkmak, o beldenin en onurlu insanları olarak onları görmek bizim asli vazifemizdir. Kırıkkale`yi de öyle görüyorum. Başta kamu olmak üzere, bütün sorumluların ve sivil toplum örgütlerinin şehit yakını ve gazilere sahip çıkması gerekmektedir.`` Yemekten sonra Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti anısına Polisevi bahçesine dikilen çam fidanına toprak atarak, cansuyu verdi. Gül, gazetecilerin ``bağ, bahçe işlerinden anlıyorsunuz`` demesi üzerine, ``Gençliğimizde kendi bahçemizi kendimiz bellerdik`` dedi.  Polisevinin girişinde kendisini bekleyen Dede Korkut İlköğretim Okulu öğrencileriyle tek tek tokalaşıp ve hatıra fotoğrafı çektiren Gül, elini öpmek isteyen çocuklara izin vermezken, ?Sadece annenizin, babanızın elini öpün? dedi.   
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ