YGS SORUNSUZ BAŞLADI SORUNSUZ BİTTİ

YGS SORUNSUZ BAŞLADI SORUNSUZ BİTTİ

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale?de de yapıldı. Kırıkkale?de 21 binadaki 425 salonda gerçekleşen sınava 8 bin 500 aday katıldı.

Üniversiteye girişte birinci aşama sınavı olan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) Kırıkkale?de sorunsuz başladı. Sorunsuz tamamlandı. Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

 

Kırıkkale?de 21 binadaki 425 salonda gerçekleşen sınava yaklaşık 8 bin 500 aday katıldı. Sınavlarda bin 700 kişi görev yaptı. Sınav genel olarak sorunsuz başladı. Sabah sınav saatinden önce salonların önüne gelen adaylara görevlilerce önce açıklama yapıldı.

 

Daha sonra adaylar bir gözetmenin gözetiminde polisler tarafından üzerleri aranarak salonlara alındı. Adayların üzerlerindeki metal eşyalarla salona girmelerine izin verilmedi. Adaylar üzerlerinde taşıdıkları metal eşyaları, özel cüzdan ve diğer eşyalarını yatkınlarına veya salon girişindeki kutulara bıraktı. Nüfus cüzdanını yanında getirmeyen yaklaşık 7-8 aday sınava alınmadı.

 

Sınavlarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Saffet Akbaş, sınavın sorunsuz başladığını ve sorunsuz tamamlandığını söyledi. Akbaş, sınava nüfus cüzdanı olmadan gelen 7-8 adayın salona alınmadığını bunun dışında sorun yaşanmadığını bildirdi.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti