CÜNEYT TÜRKOĞLU

Tarih: 17.06.2015 11:12

Kongre

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz Pazar günü beklenen Kırıkkalespor kongresi oldu ve yıllardır beklenen birleşme sonuçlandı. Öncelikle kongrenin Kırıkkale´mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artıları ve eksileriyle kongremizi değerlendirmeye çalışacağım. 


Artıları:

*Artık şehrin adını taşıyan borçsuz bir takım var. Her sene uğraştığımız, başımızı ağrıtan para sorununun en azından borç anlamında olmayacağı bir sene bizi bekliyor olacak.
*Yönetimin ağırlığı sendika yöneticilerinden oluşuyor. Bu da maddiyatın yanında manevi olarak da güçlü bir yönetimin olabileceğini gösteriyor.
*Yine yönetimde şehrin önde gelen isimleriyle beraber belediye başkanı ve valinin desteğini de görüyoruz. Bu da şehirle bütünleşme adına önemli bir nokta.
*Basın kanadında halkı aydınlatacak isimler söz konusu.
*Tesislerin aynı kalması, Karabudak´ta oynamaya devam etmemiz sevindirici.

Eksileri:

*Mke´nin resmi olarak sponsor desteği bitti. Yönetimde Mke tarafından hiçbir yönetici yok. Dolayısıyla Mke Kırıkkalespor da artık yok. Şehrimizi Bölgesel Amatör´de temsil edecek takımın yeni adı Türk Metal Kırıkkalespor oldu. Birçok kişi takımın yeni isminin Mke Türk Metal Kırıkkalespor olmasını bekliyordu ama önceki köşe yazılarımda da bunun zor olduğunu belirtmiştim.
*Arma yenilendi. Yeni armanın tasarımı devam ediyormuş. Nasıl bir şey ortaya çıkacak hep beraber göreceğiz. Takımlarına gönülden bağlı taraftarların söylediği ?armanın peşindeyiz, aslolan armadır? sözünü artık kullanamayacağız.
*Renkler değişti. Tüzükte anlam veremediğim en önemli olaylardan birisi bu oldu. Metal´in rengi Kırmızı-Beyaz, bizim rengimiz de Kırmızı-Lacivert-Beyaz´dı. Biz Metal´in var olan rengine lacivert eklenir diye bekliyorduk ama maalesef mavi eklenmiş. O mavi renk de Türk Metal Sendikası´nın logosundan geliyor. Yine takımlarına gönülden bağlı taraftarların söylemiş olduğu ?Aşkımız sizlere değil, renklere? sözünü de artık kullanamayacağız.
*Tüzük maddeleri okunurken divan başkanı maddelerin içeriğine değinmedi. Yani Metal´in tüzüğü değişti ama neler değişti bilmiyoruz. Umarız yönetimin basın kanadı, değişen tüzük maddelerini kamuoyuna açıklar.

Zaman içinde eksi gördüklerimiz artı, artı gördüklerimiz de eksi olabilir. Bunlara da yeri gelince değiniriz.

Kongre sonucunda tekrardan başkan olan Metin Karakuş´un, Türk Metal Sendikası şube başkanı Mürsel Öcal´ın ve diğer kürsüye çıkanların konuşmaları umut verici ve bütünleştirici oldu. Kürsüye çıkan bir ismin konuşması ise kafalarda biraz soru işareti yarattı. Askf Kırıkkale başkanı Sırrı Zengin kürsüye çıktığında önemli şeyler söylerken biraz da düşündürdü. Kendisi görüştüğüm ve çok sevdiğim bir abimdir, öncelikle onu belirteyim, çok da açık sözlüdür. Sırrı Zengin konuşmasında yeni kurulan takımın şampiyon olamasa bile önemli olmadığını, Metin Karakuş´un, Mürsel Öcal´ın önemli bir işe imza attıklarını belirtti. Bu sadece Sırrı Zengin´in düşüncesi mi yoksa yönetim de öyle mi düşünüyor bilemeyeceğim. Transfer döneminde alınacak futbolcular, yönetimin de bir nevi ne düşündüğünü gösterecektir. Bir taraftar olarak şunu açık ve net bir şekilde de belirtmek istiyorum. Bu sene bu takım şampiyon olamazsa ortada başarı adına konuşulacak hiçbir şeyiniz olmaz. Artık ardına sığınılacak bir bahane kalmadı. ?Takımın borcu var, paramız yok ? diye kimse şu vakitten sonra serzenişte bulunamaz. Bu lafları bu sene de söyleyecekseniz canımız kanımız Kırıkkalespor´u süper amatöre düşürmeyecektiniz. Kimseyi tatlı sözlerle uyutmaya çalışmayın. Olası bir başarısızlıkta da yerinize kimsenin gelmesini beklemeden istifa edecek olgunluğu ve onuru göstereceğinizden şüphem yok. Ya bu takımı bu sene şampiyon yapacaksınız, ya da toptan istifa edip umutlarımızla oynamayı bırakacaksınız! Biz de bu sene, şampiyonluk yolunda elimizden geleni yapmaya hazırız.

Tekrardan kongrenin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, şehrin yeni takımı Türk Metal Kırıkkalespor´a şampiyonluk yolunda başarılar dilerim.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —