Diş Hekimi Murat ÖZTÜRK

Tarih: 06.12.2021 09:00

Uyanmak Gerek

Facebook Twitter Linked-in

Biz Aziz Türk milleti olarak 750'li yıllarda kaldırdığımız İslam bayrağını bir daha indirmeden bugünlere getirmiş neslimize de taşımakta kararlılık içersinde and içmişiz . Okuduğumuz tarih kitaplarından ziyade örf, anane gibi  güzel kavramlar içerisinde büyüklerimizin hikayeleştirip masallaştırarak anlattıkları değerlerimiz kalbimizi kabartmış " hilal uğruna YA RAB" cümlesini fışkırarak çıkartmıştır.

 

Bugün mübarek Mehmet Akif Ersoy'un mirası olan " Medeniyet dediğin  tek dişi kalmış canavar" hitabındaki canavar ; teknoloji diyerek ellerimize tutuşturduğu telefon, sosyal medya, çağdaş yaşam kisvesi altında biz inanan insanlara acil önlem alamazsak neslimize kalan tek dişini geçirmiş tek atışla örf,anane, sohbet , nasihat gibi yıkılmaz  duvarlarımızı parçalamaya  başlamıştır .

 

Çocuklarımızın büyükleri dinlemeye , büyüklerin de çocuklara bir şeyler anlatmasına ;görüldüğü gibi zamanları kalmamıştır . Herkes bütün zamanını telefon , sosyal medya argümanlarıyla doldurmuştur. Bu gidişle kısa süre sonra aynı yerden beslenen dünya aynı gemiye binecek , büyük balık küçük balığı yutacak. Neslimiz hızla Allah inancını ve bilincini planları arasından son sıralara koyacak zamanla yitirecek . Bu cümleyi zorlanarak , üzülerek, olmamasını kalben isteyerek kurmaktayım .

 

Bir an önce gerekli tedbirler ve önlemler alınıp bu konunun önüne geçilmez ise CANAVAR KALMIŞ TEK DİŞİNİ  SESSİZ SEDASIZ BİZE VE NESLİMİZE GEÇİRECEKTİR.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —