Kızılırmak'tan Çanakkale sergisi

Kızılırmak

Özel Kızılırmak İlk ve orta Okulu Resim Kulübü Çanakkale Zaferi Sergisi” açtı. Çanakkale'de yaşananlar, yapılan fedakârlıklar, çekilen sıkıntıların anlatıldığı sergi gezenlere duygulu anlar yaşattı.

GÖRSEL ŞÖLEN
Görsel bir kompozisyon eşliğinde bazı sahneler canlandırıldı. Görsel sanatlar öğretmeni Fatma Pehlivanlı ve Ayşegül Apilioğlu’nun öğrencilerle birlikte hazırladıkları sergi Okul Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş ve İlkokul Müdür Yardımcısı Hakan Muş, tarafından açıldı. Okul Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş,“Tarihimizi sadece tarih kitaplarında anlatılanlarla öğrenmek yerine bunu göze hitap eden bir biçimde anlatmayı hedefledik. Biliyoruz ki görülen bilgiler daha kalıcı oluyor.” dedi.

VATAN İÇİN ŞEHİT OLDULAR
Sergide İstiklal marşının sözlerinin anlatıldığı resimlerinde sergilendiğini açıklayan Ertaş, “15 yaşındaki öğrencilerin vatan için şehit oluşları bizlere çok şey ifade ediyor. Buradan alacağımız birçok dersin olduğuna inanıyorum. Bu ruh inceliği ve vatan sevgisini hepimiz kazanmalıyız. Bir hafta açık kalacak olan sergimize bu konuda duyarlı olan Kırıkkalelileri bekliyoruz.”diye konuştu.



1

Çitlekçi, Yozgat’ta Faaliyete Geçti

2

İş Dünyası ve Sendika Arasında Anlamlı Buluşma

3

Adli Yargı Temsilcilerinden ve İş Dünyasından Vali Makas’a Ziyaret

4

Kırıkkale’ye Yeni Gasilhane Müjdesi

5

Türk Metal’den Kamu Sözleşmeleri İçin Güçlü Katılım

6

AK Parti Kırıkkale Teşkilatı TBMM’de Buluştu

7

Kamu İşçileri İçin Adalet Yürüyüşü